Search in Pinguino World !!

Saturday, March 6, 2010

Automated installation on Linux

Raul Zanardo from Brazil wrote a shell script to install Pinguino on Linux.
This script was used on Ubuntu 9.10. It download Pinguino on the website, create a folder, copy rules files and create a Microchip group.
So you can use pinguino as is with good rules for the USB device.

Congratulations Raul.

Installation script.

11 comments:

raul zanardo said...

Hi, I'm Raul, and te script still in tests, the group part still need improvement.

for any doubt, my email is:
zanardo19@hotmail.com

Krister said...

The script now creates the group "microchip" and the user become member of this group.

Blog do Tio Peroba said...

Congratulations Raul! Great!

Jose Luis said...

Hi everybody.
I run the script and it installs everything, but then I don't find anything, neither the grup or user micrhochip. Where have I to look for?

funlw65 said...

You run it as root?

Jose Luis said...

Yes I do. I put "python pinguinobeta7.py" as su and I compile the .pde file. Then when I want to send it to the PIC I find this:

(python:1849): GVFS-RemoteVolumeMonitor-WARNING **: cannot connect to the session bus: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

Jose Luis said...

I did it.
The problem was because of a jumper. (Things of new-user)

Thank you raul by the script.

Rui Jorge said...

Hi!
What is that "group" for??

Thanks.
RJ.

atuor said...

Hi there, I've run in a similar trouble (tried the forum but I can't register.... no code image displayed) :-/
Anyone an idea why it says (under OpenSuse Linux) after compiling code and click to upload : 'Impossible to change the device configuration' ?

LSusb shows : Bus 001 Device 007: ID 04d8:feaa Microchip Technology, Inc.. Added the rules, added the 'microchip' group and me as user of that group, but still getting this message, I'm a bit lost :-( . if anyone has an idea, as there is no other 'debug' message. Thanks

atuor said...

In fact it evendoesn't run as root !? Anyone tried w/OpenSuse 11.4 ? (PS : I would have posted in the forum, but I can't register, no captch caode appears on reg. Page)

Jean-Pierre MANDON said...

@atuor

Hi, unfortunately I don't know OpenSuse but try to google 'rules dev Opensuse'.
For the forum, you can register on the new forum:
http://forum.pinguino.cc